Köp- och leveransvillkor

Webbutikens köp- och leveransvillkor

Följande köp- och leveransvillkor gäller vid köp i Engelqvists webbutik, www.engelqvist.fi.

 

Leverans

Vi har 3 olika leveranssätt i webbutiken:

- hemleverans: gäller endast buketter, krukväxter och arrangemang.

- leverans till kyrkan: gäller endast begravningsbuketter och minnesfonder.

- avhämtning i butiken: gäller samtliga produkter

 

Hemleverans

Alla buketter i webbutiken levereras inom vårt närområde direkt till dörren. Leveranserna sker oftast på vardagseftermiddagar. Beställningar som görs före kl. 12 levereras samma dag, beställningar som görs efter kl. 12 levereras på eftermiddagen följande vardag. Normalt sker ingen leverans på lördagar förutom till mors- och farsdag.

Leveransavgiften bestäms utgående från destinationen för leveransen. Välj rätt ort eller destination från listan vid beställningen, så ser du leveransavgiften.

Beställningarna kan även avhämtas i vår affär på Närpesvägen 41, i Närpes.

 

Leverans till kyrkor

Gäller endast begravningsbinderier. Avgiftsfri leverans inom Närpes.

 

Leverans till skolor

Gäller endast examensblommor. Avgiftsfri leverans inom Närpes.

 

Gällande buketter: Två buketter är aldrig helt lika

När du beställer buketter med hjälp av bilderna, tänk på att blomsterbindning är ett hantverksyrke. Två buketter kan aldrig bli varandra helt lika. Tillgången på blommor varierar med säsongen och vi kan ibland behöva komplettera med liknande blommor.

 

Priser

De angivna priserna innehåller moms 24 %, men inte leveransavgift. Priserna gäller endast köp från webbutiken. Leveransavgiften syns när du väljer leveransmetod i kassan.

 

 

Betalning

Betalning sker med Checkouts SSL-skyddade e-betalningstjänst. För att kunna fullfölja beställningen behöver du vara bankkund och ha giltiga koder för internetbanken, eller ett giltigt betalkort godkänt av Nets. Alla köp i webbutiken måste betalas vid beställningen eller ifall det inte är möjligt kan man välja faktura.

Vårt företag har inte tillträde till kort- eller bankuppgifterna och informationen på betalkortet sparas inte i våra system.

Alla köp i webbutiken måste betalas vid beställningen, förutom då man valt faktura, även om produkten avhämtas från vår affär. Som betalningsförmedlare fungerar Checkout.

 

Betalningsförmedlare

Betalningsförmedlingstjänsten utförs och som leverantör står Checkout i samarbete med banker och kreditinstitut. Vid betalningar med Visa Credit, Visa Electron eller MasterCard-kort syns Checkout som mottagare i korträkningen som även förmedlar betalningen till köpmannen. Checkout har verksamhetstillstånd för betalningsinstitut beviljat av Finansinspektionen. Vid klagomål ber vi er i första hand vara i kontakt med nätbutiken.

 

Hävning av köp

Ångerrätt: Vi följer finländsk konsumentlagstiftning och konsumentombudsmannens direktiv gällande e-handel.

 

Personuppgifter

I samband med beställningen ska kunden uppge åtminstone e-postadress, namn och telefonnummer för att Engelqvist ska kunna fullfölja beställningen. Kunden ansvarar för att både de egna uppgifterna och leveransuppgifterna är korrekta.

Personuppgifterna överlåts ej till tredje part. Om du har frågor angående sparade personuppgifter, vänd dig till Hanna Sundqvist på Engelqvist, 06-2243221.

 

Reklamationer

Blommor är färskvara och behöver ändamålsenlig skötsel, därför är också mottagaren delansvarig för bukettens livslängd. Om du vill göra en reklamation angående din beställning eller har andra frågor, vänd dig till oss på Engelqvist, 06-2243221 eller info [at] engelqvist.fi