Miten kaikki alkoi ... ja jatkuu

Oy Engelqvist Ab:ssä löytyy sekä kukkakauppa että hautaustoimisto. Omistajat Bengt ja Lise-Maj Engelqvist jatkoivat yritystä vuonna 1981, jonka Bengtin isä Adler oli perustanut. Jo 1920-luvulla Adler möi omia valmistettuja arkkuja ja 1950-luvulla hän hankki ensimmäisen hautaus-auton.

Ensimmäinen kukkakauppa avattiin Närpiön keskustassa joulukuuussa 1965. Uusi rakennus pystytettiin nykyisessä paikassa, johon Engelqvistin perhe muutti  ja avasi kaupan vuonna 1971. Rakennus suurennettiin vieläkin 1985 ja uudet valoisat tilat otettiin käyttöön. Myös erillinen kasvihuone rakennettiin kukkakaupan yhteydessä. Tämä johti siihen että Engelqvist nousi ykköseksi kukkakauppa-alalla Närpiössä.

1990-luvun alkupuolella rakennettiin isompi kasvihuone kaupan lähelle. Kesäkukkien, puutarhatyökalujen, ulkoruukkujen  myynti kasvoi hyvin. Myös puutarhakoneiden ja varaosien myynti kasvoi. Kasvihuone käytetään myös joulumyyntiin.

Tällä hetkellä Engelqvistillä on 6 työntekijää, kesä-aikana on myös kesätyöapulaisia. Lokakuussa 2009 on tapahtunut sukupolvenvaihdos ja Mona-Lisa ja Per Göthelid jatkavat yrityksen johdossa.

Hautaustoimistona Engelqvist hoitaa suurimman osan koskien hautajaisten suunnittelusta. Kukkapuolella työntekijät tekevät erilaisia kukkakimppuja jotka soveltuvat sekä iloon että suruun asiakkaiden toivomusten mukaan. Kaupassa löytyy iso valikoima ruukkukasveja, lahjatavaraa, kukkaruukkuja, sillkikukkia yms. Valikoima vaihtuu jonkin verran sesongin mukaan, keväällä löytyy esim. siemeniä ja syksyllä löytyy kukkasipulit.

        

Syyskaudella istutetaan amarylliksia, joita myydään jouluksi.

Engelqvistin tuotevalikoimaan kuuluu myös kukkien istutukset ja hoito eri firmojen ja julkisten paikkojen tiloissa, sekä ulkona että sisällä.

Engelqvist on vuosien mittaan saanut uskollisen asiakaspiirin, sekä Närpiöstä että myös naapurikunnista.